2014. január 28., kedd

Lazacsaláta

Régebben, mielőtt ismét belevetettem volna magam a fizetéssel járó munkába, majdnem minden nap készítettem főtt ételt. Ebédet, vagy vacsorát. Ha magam miatt nem is, de H-nak, akivel itthon töltöttem a napjaimat, kellett valamit főzni. Most, hogy a nap nagy részét nem itthon töltjük, a mindennapi főtt étel kicsit háttérbe szorult. Mármint a házikoszt.
A lényeg az, hogy a főtt ételből Á is profitált nap mint nap, mert vihetett magával ebédet. Ezt pedig derekasan ki is élvezte. Most az /ez itt nem a reklám helye/ egyik remek bonyhádi étterem szolgáltatásait dicséri. De nem holnap. Holnap kímélő ebédben lesz része. Egy kedves blog látogató kérte, hogy zöldséges, kímélő jellegű, de gyorsan elkészíthető ételekkel próbáljak előrukkolni. Nos a kettő, illetve három, mert az én kívánságom is a laza ebéd, összecsengett. A holnapi ebéd előkészítve, lefotózva pihen a hűtőben.





Hozzávalók:
  • 10 dkg vegyes saláta /most konyhakész, zacskósat használtam/
  • 6 dkg rukkola /borsmustár/
  • 10 dkg füstölt lazac
  • 10 dkg sajt felkockázva /mozarella, füstölt mozarella, karaván/
  • 3 db főtt tojás
  • 5 dkg paradicsom összevágva
  • 1 marék szárított kenyérkocka /kruton/
  • 3 cl olivaolaj
  • 1/2 citrom leve

  1. A hozzávalókat az olaj és a citromlé és a kruton kivételével felaprítva egy tálba szórom, összekeverem.
  2. A krutont kevés vajon forró serpenyőben megfuttatom., a salátára szórom
  3. Ráöntöm az olajat és a citromlét, ízlés szerint sót a salátára.
  4. Összekeverem, és azonnal fogyasztom.
  5. Ha másnapi ebéd, akkor az öntet és a kruton külön kerül elcsomagolásra, és csak evés előtt keverem össze.













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése