Ma arra gondoltam, hogy mivel Á későn fog hazaérni, valami meleg vacsorával várom. Ellenben Á kései érkezése azt is jelenti, hogy kétszeres túlerővel kell megbirkóznom, ha a konyhában szeretnék tevékenykedni. Nehéz diónak ígérkezett a meleg vacsora megvalósítása. Ma azonban valami lehet a levegőben, mert arra az 5 percre, míg elkészítettem a vacsorát, a két "segítségem" hajlandó volt mással elfoglalni magát.
Így arra gondoltam, őket is megjutalmazom. Ezt azonban majd a következő alkalommal.
Most vissza a vacsora problémakörébe. Összedobtam a vacsit, aminek az ötlete, már egy ideje motoszkált. Most az itthon fellelhető alapanyagokból gyorsan el is készült. Én már meg is kóstoltam. Szerintem jó.
Az egyetlen húgom - telefonos ötletbörze után - szintén lecsapott a főt /sült/ vacsora lehetőségére. Így G is isteni vacsorát kap. Ma is.
Hozzávalók:
- 20-30 dkg kenyér
- 15 dkg házi "törős" kolbász
- 15-20 dkg sajt /most mozarella, félkemény kecskesajt, parmezán/
- 3 db tojás
- 1 dl tej
- A sütőt előmelegítem 175°C-ra
- A kenyeret felszeletem, és elosztom egy hőálló tálban.
- A kolbászt megpucolom, és kis darabokra vágom, vagy tépem, a kenyérre szórom
- A mozarellát és a kecskesajtot is apró darabokban a kenyér tetejére szórom
- Felütöm a három tojást egy tálban, összekeverem
- Hozzákeverem a tehet és a reszelt parmezánt, egyenletesen a kenyérre öntöm
- Mehet a sütőbe, míg pirosra sül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése