Hát kedves ismeretlen olvasók - hiszen soha, egyetlen megjegyzést sem tesz senki, így aztán a nagy magyar valóságba írom a bejegyzéseket - lassan folytatom a receptek leleplezését.
A rákhab ötlete úgy kezdődött, hogy valami beugrott, arról, mit is olvastam a képviselőfánkok sokoldalú felhasználhatóságáról. Csak nem pontosan az jutott eszembe, amit olvastam, hanem a rák. Ez persze csak a megvalósítás előtt mintegy három héttel világosodott meg számomra. Ugyanis nem rákhabot, hanem lazackrémet olvastam. Így a töltelék megvalósítása teljes egészében rám várt.
Hozzávalók:
- 250 g tisztított királyrák farok (bármilyen más rák is tökéletes)
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1-2 tk chili pehely
- 1 dl Fekete Rose cuveé 2014
- 250 g mascarpone
- 1 dl tejszín
- só
- 10 g vaj
- olivaolaj
Elkészítése:
- A rákokat a vaj és olaj keverékén elkezdem megpirítani
- Hozzáadom az összezúzott fokhagymát, és a chili pelyhet.
- 1-2 perc után felöntöm a borral, és lefedve pár percig párolom.
- Az elkészült rákokat pépesre aprítom.
- A tejszínt csipet sóval habbá verem.
- A mascarponét pár percig átdolgoztatom a robotgéppel, hogy tartása legyen.
- Hozzáadom a rákpépet, majd a végén a tejszínhabot.
- Ízlés szerint sózom, és képviselő fánkokba töltöm.
A fánkok tésztája itt található.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése