2015. május 19., kedd

Rákhabbal töltött fánkocskák

Hát kedves ismeretlen olvasók - hiszen soha, egyetlen megjegyzést sem tesz senki, így aztán a nagy magyar valóságba írom a bejegyzéseket - lassan folytatom a receptek leleplezését. 
A rákhab ötlete úgy kezdődött, hogy valami beugrott, arról, mit is olvastam a képviselőfánkok sokoldalú felhasználhatóságáról. Csak nem pontosan az jutott eszembe, amit olvastam, hanem a rák. Ez persze csak a megvalósítás előtt mintegy három héttel világosodott meg számomra. Ugyanis nem rákhabot, hanem lazackrémet olvastam. Így a töltelék megvalósítása teljes egészében rám várt.




Hozzávalók:
  • 250 g tisztított királyrák farok (bármilyen más rák is tökéletes)
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1-2 tk chili pehely
  • 1 dl Fekete Rose cuveé 2014
  • 250 g mascarpone
  • 1 dl tejszín
  • 10 g vaj
  • olivaolaj
Elkészítése:
  1. A rákokat a vaj és olaj keverékén elkezdem megpirítani
  2. Hozzáadom az összezúzott fokhagymát, és a chili pelyhet.
  3. 1-2 perc után felöntöm a borral, és lefedve pár percig párolom.
  4. Az elkészült rákokat pépesre aprítom.
  5. A tejszínt csipet sóval habbá verem.
  6. A mascarponét pár percig átdolgoztatom a robotgéppel, hogy tartása legyen.
  7. Hozzáadom a rákpépet, majd a végén a tejszínhabot.
  8. Ízlés szerint sózom, és képviselő fánkokba töltöm.
A fánkok tésztája itt található.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése