2014. január 4., szombat

Kalácsfelfújt

Vége az ünnepeknek, nálunk pedig itt darvadozik egy csomó péksütemény. A kenyér újrahasznosítása már a holnapi reggeliben manifesztálódik. Bundáskenyér. A kalács azonban még váratott magára. Mivel délután sikerült egy egész órát szundítanom, ezért az uzsonnához meg is jött az ihlet.




Kalácsfelfújt készült. El is fogyott húsz perc alatt az egész. Alig tudtam lefotózni.

Hozzávalók:

3     db       briós / 300 g /
1     dl        natur joghurt
2,5  dl        tej
2     db       tojás
2     ek       cukor
5     ek       lekvár
50   g         szeletelt mandula



0.  A sütőt előmelegítem 175 fokra.
1.  A briósokat felszeletelem, tűzálló tálba teszem.
2.  A joghurtot, tejet, tojást cukrot jól kikeverem.
3.  A keverékkel leöntöm a kalácsokat.
4.  A lekvárt ötletszerűen szétosztom a kalácsok tetején.
5.  Az egészet megszórom a mandulával.
6.  25-30 perc alatt készre sütöm.

Nem volt ideje kihűlni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése