2014. november 28., péntek

Magvas vajas buci

Á mostanában gyakran kéri, hogy a reggeli péksüteménybe tegyek magokat, mert ő azt tulajdonképp nagyon szereti, így a megszokott szegedi kifli helyett, annak átdolgozott, kiadása készült el.






Hozzávalók:
  • 600 g finomliszt
  • 35 g szezámmag
  • 35 g lenmag
  • 40 g napraforgómag
  • 40 g tökmag
  • 350 ml tej
  • 100 ml tejszín
  • 2 tk só
  • 1 tk cukor
  • 30 g élesztő
  • 100 g vaj
Elkészítése:
  1. A hozzávalókat dagasztógépbe adagolom, és lágy tésztát készíttetek. Természetesen kézzel is ki lehet dagasztani. Akkor a tálba adagolt hozzávalókat kézzel összedolgozom, és addig dagasztom, míg a tészta már nem ragad a kezemhez.
  2. Lefedve hagyom kelni 35-40 percig.
  3. Kiborítom a tálból, és 16 részre osztom.
  4. A darabokat kilapítom, és a 16 részre osztott vajból, mindegyikre teszek egyet.
  5. A kilapított tészta oldalát a vajra hajtogatom, majd hajtásonként megnyomva felgörgetem.
  6. A bucikat hagyom kelni 30 percig, addig a sütőt előmelegítem 180°C-ra
  7. Vízzel alaposan lespriccelem a megkelt bucikat, és a sütőbe teszem őket 15-20 percre.













Ha reggelire szeretném frissen elkészíteni, akkor este az 5. lépésig elkészítem, majd fóliával lefedve tepsin berakom őket a hűtőszekrénybe. Reggel Á felkel, bekapcsolja a sütőt, és így hideg sütőbe berakja a bucikkal megrakott tepsit. Így egy kicsit tovább tart a sütési idő, de a friss meleg házi péksütemény szerintem nem fokozható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése