Nemrégiben nagyon rövid idő alatt kellett ebédet készítenem Á-nak. Így tésztaétel szóba se jöhetett. Már este tudtam, hogy másnap nem lesz időm főzni, de valami frisset szerettem volna készíteni, ezért a vésztartalékból elővettem egy kacsamellet. Reggelre kiolvadt. Első gondolatra komoly luxusnak tűnik a kacsamell ebédre, de kér felnőtt jóllakik 450g-ból bőségesen, ez pedig (ma vettem, ezért tudom) 1200 Ft-ból megoldható. A köret pedig szabadon választott. Nemrégiben egy új módszert találtam a kacsamell roséra sütésére. Ezt ki is próbáltam.
Hozzávalók két személyre:
- 450 g kacsamell filé
- só
- bors
Elkészítése:
- A kacsamelleket hideg serpenyőben, bőrös felükkel lefelé erős lángon sütni kezdem.
- A húst bőven sózom, borsozom.
- Amikor a bőr szép barnára sült, megfordítom a filéket.
- Most is sózom, borsozom.
- Ezen az oldalán, lejjebb veszem a lángot, és addig sütöm - 10 perc kb -, amíg a hús ujjal megnyomva, már nem teljesen puha.
- Leveszem a lángról, lefedem, és 5-6 percig pihentetem.
- Vékonyra szeletelve, sült zöldséggel, krumplipürével tálalom.
H azt mondta, mikor kóstolta, hogy kér még a májacskából.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése