2014. december 11., csütörtök

Rose kacsamell

Nemrégiben nagyon rövid idő alatt kellett ebédet készítenem Á-nak. Így tésztaétel szóba se jöhetett. Már este tudtam, hogy másnap nem lesz időm főzni, de valami frisset szerettem volna készíteni, ezért a vésztartalékból elővettem egy kacsamellet. Reggelre kiolvadt.  Első gondolatra komoly luxusnak tűnik a kacsamell ebédre, de kér felnőtt jóllakik 450g-ból bőségesen, ez pedig (ma vettem, ezért tudom) 1200 Ft-ból megoldható. A köret pedig szabadon választott. Nemrégiben egy új módszert találtam a kacsamell roséra sütésére. Ezt ki is próbáltam.







Hozzávalók két személyre:

  • 450 g kacsamell filé
  • bors


Elkészítése:

  1. A kacsamelleket hideg serpenyőben, bőrös felükkel lefelé erős lángon sütni kezdem.
  2. A húst bőven sózom, borsozom.
  3. Amikor a bőr szép barnára sült, megfordítom a filéket.
  4. Most is sózom, borsozom. 
  5. Ezen az oldalán, lejjebb veszem a lángot, és addig sütöm - 10 perc kb -, amíg a hús ujjal megnyomva, már nem teljesen puha.
  6. Leveszem a lángról, lefedem, és 5-6 percig pihentetem.
  7. Vékonyra szeletelve, sült zöldséggel, krumplipürével tálalom.











H azt mondta, mikor kóstolta, hogy kér még a májacskából.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése