Mióta Z hetente két alkalommal jár úszni, egyszer pedig táncolni, igen komoly feladat lett a gyermek sport utáni éhhaláltól való megmentése. Nem vagyok nagy barátja a pékségek méregdrága, ellenben rengeteg ismeretlen anyaggal megtöltött péksüteményeinek - Z persze teljesen ellenkező véleményen van. Szóval kénytelen vagyok alkalmazkodni az elvárásokhoz. Igyekszem hasonlítani az idealizált termékekhez. Nem nagyon sikerül. A mai fahéja csiga így is sikert aratott. Z azt mondta "tökéletes".
Hozzávalók Limara után szabadon:
- 700g finomliszt
- 4 ek cukor
- 1 tk só
- 1 egész tojás
- 1 tojás sárgája
- 300 ml langyos tej
- 30 g élesztő
- őrölt fahéj
- lágy sötétbarna nádcukor (muscavado)
Elkészítése:
- A hozzávalókból lágy tésztát dagasztok, duplájára kelesztem
- A tésztát enyhén lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtom.
- Alaposa megszórom fahéjas cukorral
- Felhengergetem, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem a felszeletelt csigákat.
- A sütőt előmelegítem 180 °C-ra, A csigákat fél órát kelesztem.
- 30 perc alatt készre sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése