2014. november 7., péntek

Barackos cobbler, szerintem

Ez a recept már egy ideje pihen a virtuális fiókban, de az alkalom már régen elmúlt, mostanában már nem lesz aktuális. Én mégis úgy gondoltam, felrakom, mert nem csak barackkal lehet elkészíteni, hanem bármilyen gyümölccsel finom. A fűszerezést lehet variálni a gyümölcs függvényében. Á szerint pedig úgy a legjobb, ha sok a tészta, kevés a "töltelék".




Hozzávalók:
  • 3-4 db barack (befőtt is lehet, vagy egyéb gyümölcs is jó)
  • 100 g liszt
  • 100 g vaj
  • 80 g cukor
  • 2 db tojás
  • 1 db vaníliarúd
  • 2 ek tejföl vagy joghurt
Elkészítése:
  1. A sütőt előmelegítem 180 °C-ra
  2. A gyümölcsöm meghámozom, felezem, és egy hőálló tálba teszem
  3. A többi hozzávalót összekeverem, a gyümölcs tetejére kanalazom (nem fedi be teljesen)
  4. 20-25 percig sütöm.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése