2014. október 31., péntek

Csokoládés körtés kalácsfelfújt

A hét végére maradt a kenyértartóban néhány briós, amit már senki sem akart megenni. A gyümölcsös kosárban pedig kezdtek a körték eléggé kókadtak lenni. Egy édességbe raktam őket. Nem maradt belőle egy falat sem.




Hozzávalók:
  • 3 db körte
  • 2 db  briós
  • 2 db tojás
  • 60 g 60%-os csokoládé
  • 2 db tejszín
  • 2 ek lágy sötétbarna nádcukor
  • 1 marék dió
Elkészítése:
  1. Előmelegítem a sütőt 180°C-ra
  2. Felszeletelem a briósokat, és egy hőálló tálba rendezem őket
  3. Felolvasztom a csokoládét, és összekeverem a tejszínnel és a tojásokkal. Ezt a briósokra öntöm.
  4. A diót durvára felvágom és az édesség tetejére szórom.
  5. 15-20 perc alatt készre sütöm.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése