2014. március 19., szerda

Cézársaláta

Jön a tavasz, és már nagyon vágyom minden friss és zöld után. Esetleg jöhet némi piros, vagy sárga is, a lényeg hogy ne valami agyonfőzött téli növény legyen.





Hozzávalók:


  • 1 fej saláta
  • 1 db zsemle
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szardellafilé
  • 1 tk mustár
  • 1 ek szőlőmagolaj
  • 2 ek tejföl
  • 1/4 citrom leve
  • 1 marék reszelt parmezán
  • 1 tojás
  • vaj



Elkészítése:
  1. A salátát megmosom.
  2.  1 gerezd fokhagymát, a szardellát, mustárt aprítóban pépesre aprítom, 
  3.  hozzáadom az 1 percig lobogó vízben főtt tojást, 
  4. az olajat, tejfölt, citromlevet, és egy maréknyi reszelt parmezánt is hozzá teszem. 
  5. Az aprítót addig dolgoztatom, míg teljesen sima, selymes öntetet kapok. 
  6. A zsemlét 1x1 cm-es kockákra vágom, és vajon megpirítom, melybe előzőleg két gerezd megtört fokhagymát dobtam. 
  7. A salátát parmezán forgácsokkal dúsítom.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése