Jön a tavasz, és már nagyon vágyom minden friss és zöld után. Esetleg jöhet némi piros, vagy sárga is, a lényeg hogy ne valami agyonfőzött téli növény legyen.
Hozzávalók:
- 1 fej saláta
- 1 db zsemle
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 szardellafilé
- 1 tk mustár
- 1 ek szőlőmagolaj
- 2 ek tejföl
- 1/4 citrom leve
- 1 marék reszelt parmezán
- 1 tojás
- vaj
Elkészítése:
- A salátát megmosom.
- 1 gerezd fokhagymát, a szardellát, mustárt aprítóban pépesre aprítom,
- hozzáadom az 1 percig lobogó vízben főtt tojást,
- az olajat, tejfölt, citromlevet, és egy maréknyi reszelt parmezánt is hozzá teszem.
- Az aprítót addig dolgoztatom, míg teljesen sima, selymes öntetet kapok.
- A zsemlét 1x1 cm-es kockákra vágom, és vajon megpirítom, melybe előzőleg két gerezd megtört fokhagymát dobtam.
- A salátát parmezán forgácsokkal dúsítom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése