Pénteken "osztálybulit" tartottunk. Voltunk egy páran, szépen fogyott a pálinka, kevésbé a bor és a víz, a hideg vacsorát is derekasan pusztítottuk, így nem sok hely maradt az édesebb finomságoknak. Ebből kifolyólag a bulira készített zabpelyhes keksz ma megjelent az irodában, mint elfogyasztandó finomság. Kóstolták néhányan, és felvetődött a recept kérdése is. Én lazán rávágtam, hogy fent van a blogon, majd elgondolkodtam, hogy tényleg fent van-e. Arra emlékszem, hogy fotókat készítettem már korábban, de vajon megírtam? Utána kellett néznem. És a gyanú beigazolódott: Még nem sikerült közhírré tenni. Az eredeti recept Stahl, de módosítanom kellett rajta, mert nekem kicsit túl édes, vajas, fehérlisztes volt. Gyerekeknek uzsonnára, vagy csak édes rágcsálnivalónak...
Hozzávalók:
- 150 g apró szemű zabpehely
- 300 g rozsliszt
- 150 g barnacukor
- 200 g olvasztott vaj
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 kk fahéj
- 4 ek méz
- 50 ml tej
Elkészítése
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése