A családunk kedvenc kenyerévé vált a diós rozsos kenyér, melynek eredetiét itt Limaránál olvastam először. Akkor nagyon megtetszett. Először szóról szóra követtem a receptet, ami nem igazán szokásom, majd később magam is fejlesztettem rajta kicsit.
Hozzávalók:
- 350 g rozskovász
- 350 g kenyérliszt
- 2 ek burgonyapehely
- 1 ek olaj
- 1 ek barnacukor (muscavado)
- 2 tk só
- 250 g natur joghurt
- 120 ml író /víz is jó/
- egy marék pirított dió
Elkészítése:
- A kovászt és a folyékony hozzávalókat homogén masszává keverem
- A lisztet fokozatosan adagolom hozzá, míg jól gyúrható nem lesz a tészta.
- Hagyom duplájára kelni, közben a diót megpirítom, és apróra vágom
- A kinyújtott tésztára szóróm a diót, kenyeret formázok.
- A kenyeret hagyom kelni, a sütőt előmelegítem 185°C-ra.
- Addig sütöm, míg az alját megkopogtatva kongó hangot hallok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése