2014. április 3., csütörtök

Rozsos diós kenyér

A családunk kedvenc kenyerévé vált a diós rozsos kenyér, melynek eredetiét itt Limaránál olvastam először. Akkor nagyon megtetszett. Először szóról szóra követtem a receptet, ami nem igazán szokásom, majd később magam is fejlesztettem rajta kicsit. 




Hozzávalók:
  • 350 g rozskovász
  • 350 g kenyérliszt
  • 2 ek burgonyapehely
  • 1 ek olaj
  • 1 ek barnacukor (muscavado)
  • 2 tk só
  • 250 g natur joghurt
  • 120 ml író /víz is jó/
  • egy marék pirított dió
Elkészítése:
  1. A kovászt és a folyékony hozzávalókat homogén masszává keverem
  2. A lisztet fokozatosan adagolom hozzá, míg jól gyúrható nem lesz a tészta.
  3. Hagyom duplájára kelni, közben a diót megpirítom, és apróra vágom
  4. A kinyújtott tésztára szóróm a diót, kenyeret formázok.
  5. A kenyeret hagyom kelni, a sütőt előmelegítem 185°C-ra.
  6. Addig sütöm, míg az alját megkopogtatva kongó hangot hallok.














Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése