Már egy ideje tervben volt egy Wellington vacsora, így a héten megbíztam az egyetlen és kedvenc anyagbeszerzőmet Á anyukáját /nem igazán tudom anyósomnak szólítani, mert ennek a szónak olyan rossz viszonyt feltételező hangzása van/, hogy sos-ben szerezzen be bélszínt. Most is ő bizonyult a legjobbnak. Gyönyörű, fiatal, világos hús került a birtokomba. Én a további hozzávalókról gondoskodtam. Így szombaton igazán kellemes vacsorában volt részünk. Gyönyörű, ízletes rose marhasültet ettünk, kipukkadásig. Sajnos csak annyi maradt, amennyit Á hétfőn még elvihet ebédre magával.
Hozzávalók:
- "1 fő Á anyukája"
- 1,5 kg bélszín
- 50 dkg csiperke gomba
- 15 dkg vékonyra szeletelt bacon
- 1 cs. leveles tészta
- 1 db tojás
- só, bors mustár
- A gombát megtisztítom, felaprítom /gépben/ , és addig sütöm kevés olajon, míg sűrű, massza-szerű lesz.
- A húst megtisztítom, sózom, borsozom, és forró serpenyőben minden oldalról megpirítom.
- A serpenyőből kivéve, még forrón minden oldalról megkenem mustárral
- A leveles tésztát kiterítem, egyenként ráfektetem a bacon szeleteket.
- A bacon tetején egyenletesen eloszlatom a gombamasszát
- A massza közepébe helyezem a húst.
- A kilógó tészta részeket megkenem tojással.
- Szorosan a hús köré tekerem a gombás, baconös tésztát.
- Megkenem tojással /eddig elő lehet készíteni 1-2 nappal a sütés előttig az ételt, mehet a hűtőbe/ előmelegített 200°C-os sütőbe teszem.
- Addig sütöm, míg a tészta szép piros lesz.
- Tálalás előtt pihentetem.
Á remek borokat talált a vacsorához.
Mészáros Cuvee 2000.
Mészáros Cabernet Sauvignon 2005
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése