A múlt hét végén elutaztunk Budapestre meglátogatni az egyetlen húgomat, és G-t. A lányok egész héten izgatottan várták, mikor is indulhatunk végre. Minden nap az volt az első mondataik egyike, hogy ugye ma megyünk D-hez? De sajnos péntekig türelmesen kellett várni, mert senki sem tudott korábban elszakadni a mókuskeréktől. Csütörtökön este, hogy jobban teljen az idő, és feltöltsük a megfogyatkozott készleteket, kekszet sütöttünk. Ez mindig nagy móka, mert a konyhában lehet mindenfélét összekeverni, és persze meg is lehet kóstolni az elkészült finomságokat. A jól bevált zabpelyhes kekszet terveztem megsütni. Kimértem a tejet, mézet egy nagy tálban, gondoltam beleöntöm a zabpelyhet, hogy egy kissé megázzon. De a zabpelyhes dobozban csak mutatóban volt tartalom, így módosítottam a felállást. Ez a keksz kókuszreszelékkel indult. Így sem okozott csalódást.
Hozzávalók:
- 15 dkg kókuszreszelék
- 30 dkg finomliszt
- 10 dkg xilit
- 10 dkg cukor / bármelyik kizárólagosan is használható, nekem most így volt itthon/
- 1 kkszódabikarbóna
- 20 dkg vaj
- 4 ek méz
- 50 ml tej
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítem 180°C-ra
- A mézet és a tejet kimérem egy nagy tálban, beleszórom a kókuszt.
- Hagyom állni, míg a vajat kissé megmelegítem.
- A tálba öntöm az összes hozzávalót, és kissé ragacsos tésztát állítok össze belőle.
- Két tepsire vagy sütőlapra sütőpapírt teszek.
- Diónyi gombócokat formálok a masszából a tepsikre. nem kell szabályosnak lennie.
- A gombócokat kicsit lenyomom, és az előmelegített sütőbe tolom a tepsit.
- 12-15 perc alatt aranybarnára sütöm.
- Nekem ez általában 80 db kekszre jön ki, ami 4 tepsi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése