2014. február 12., szerda

Csokoládéfelfújt

A szombati vacsora készítésekor Z jött, hogy segíteni szeretne. Mivel a hús elkészítése nem igazán gyerekbarát feladat, ezért a desszert elkészítéséből Z-nek jutott az oroszlán rész. El is dicsekedett vele lelkesen, hogy ő készítette a csokifelfújtat. Ennek a desszertnek a gyerekeimnél mindig sikere van. Nem véletlen: mindketten erőteljesen imádják a csokoládét. Érdekes módon nem csak a tejcsokit, és a fehércsokit, hanem az étcsokoládé különböző formáit is. Ez a felfújt pedig valóban olyan egyszerű, hogy még 5 évesen is csak a mérleg használata /értékeinek leolvasása/ okozhat problémát. A recept eredetiét a GoodFood magazinban olvastam.



Hozzávalók:

  • 75 g olvasztott vaj
  • 180 g liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 40 g barna cukor
  • 3 ek kakaópor
  • 175 ml tej
  • 2 tojás
Tetejére:

  • 3 ek kakaópor
  • 350 ml tej
  • 3-4 ek barna cukor /muscavado/

  1. Előmelegítem a sütőt 180 °C-ra
  2. A vajat és a cukrot kikeverem, hozzáadom a tojást és a tejet.
  3. A nedves hozzávalókhoz keverem a szárazakat.
  4. A masszát egy hőálló, 1,5-2 literes tálba öntöm.
  5. A 350 ml tejet felforrósítom, kikeverem a tejben a kakaóport, és a cukrot.
  6. A kakaós folyadékot a massza tetejére öntöm
  7. 25-30 percig sütöm, míg a közepe megemelkedik, és kezd szilárdulni.
Figylem: Amikor langyosan kikanalazom, az aljának krémszerűnek kell lennie! Ez a legfinomabb része. Nem baj, ha kicsit összeesik.


Mi Matias Cabernet Sauvignon 2007-es bort ittunk hozzá.
Gyerekeknek egy pohár langyos vaníliás tejjel reggelire is kitűnő. /Az enyéim szeretik/









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése