A szombati vacsora készítésekor Z jött, hogy segíteni szeretne. Mivel a hús elkészítése nem igazán gyerekbarát feladat, ezért a desszert elkészítéséből Z-nek jutott az oroszlán rész. El is dicsekedett vele lelkesen, hogy ő készítette a csokifelfújtat. Ennek a desszertnek a gyerekeimnél mindig sikere van. Nem véletlen: mindketten erőteljesen imádják a csokoládét. Érdekes módon nem csak a tejcsokit, és a fehércsokit, hanem az étcsokoládé különböző formáit is. Ez a felfújt pedig valóban olyan egyszerű, hogy még 5 évesen is csak a mérleg használata /értékeinek leolvasása/ okozhat problémát. A recept eredetiét a GoodFood magazinban olvastam.
Hozzávalók:
- 75 g olvasztott vaj
- 180 g liszt
- 2 tk sütőpor
- 40 g barna cukor
- 3 ek kakaópor
- 175 ml tej
- 2 tojás
Tetejére:
- 3 ek kakaópor
- 350 ml tej
- 3-4 ek barna cukor /muscavado/
- Előmelegítem a sütőt 180 °C-ra
- A vajat és a cukrot kikeverem, hozzáadom a tojást és a tejet.
- A nedves hozzávalókhoz keverem a szárazakat.
- A masszát egy hőálló, 1,5-2 literes tálba öntöm.
- A 350 ml tejet felforrósítom, kikeverem a tejben a kakaóport, és a cukrot.
- A kakaós folyadékot a massza tetejére öntöm
- 25-30 percig sütöm, míg a közepe megemelkedik, és kezd szilárdulni.
Figylem: Amikor langyosan kikanalazom, az aljának krémszerűnek kell lennie! Ez a legfinomabb része. Nem baj, ha kicsit összeesik.
Mi Matias Cabernet Sauvignon 2007-es bort ittunk hozzá.
Gyerekeknek egy pohár langyos vaníliás tejjel reggelire is kitűnő. /Az enyéim szeretik/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése