2015. május 27., szerda

Rose Kacsamell, snidlinges burgonya, vegyes gyümölcsös redukció

Most valahogy nincs indíttatáson történetet kanyarítani a recept mellé. Miért írjak?Ki olvassa el? Talán még a családom sem. Legalább is nem itt a blogon. A kacsamell elkészítését már itt leírtam.





Hozzávalók (2 személyre):
  • 5-6 darab burgonya
  • 50-60 g vaj
  • 1 marék aprított snidling

Elkészítése: 
  1. A burgonyát meghámozom, apróra vágom, és sós vízben puhára főzöm.
  2. Leöntöm róla a főzővizet, majd robotgépben, a vajat hozzáadva, krémesre keverem.
  3. Tálalás előtt hozzákeverem az apróra vágott snidlinget.
Gyümölcsös,  vösösboros öntet

Hozzávalók:
  • 250 g vegyes erdei gyümölcs (fagyasztott is jó)
  • 1 ek muscavado (lágy, sötétbarna nádcukor)
  • 10 ml Fekete Cabernet Franc válogatás 2011

Elkészítése:
  1. A gyümölcsöt összeforralom a borral és a cukorral. 
  2. Addig főzöm, míg az állaga szinte krémszerűen sűrű lesz.




Nem az a lényeg, hogy nagyon bonyolult legyen elkészíteni, hanem az, hogy finom legyen, amikor megeszed.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése