Most valahogy nincs indíttatáson történetet kanyarítani a recept mellé. Miért írjak?Ki olvassa el? Talán még a családom sem. Legalább is nem itt a blogon. A kacsamell elkészítését már itt leírtam.
Hozzávalók (2 személyre):
- 5-6 darab burgonya
- 50-60 g vaj
- só
- 1 marék aprított snidling
Elkészítése:
- A burgonyát meghámozom, apróra vágom, és sós vízben puhára főzöm.
- Leöntöm róla a főzővizet, majd robotgépben, a vajat hozzáadva, krémesre keverem.
- Tálalás előtt hozzákeverem az apróra vágott snidlinget.
Gyümölcsös, vösösboros öntet
Hozzávalók:
- 250 g vegyes erdei gyümölcs (fagyasztott is jó)
- 1 ek muscavado (lágy, sötétbarna nádcukor)
- 10 ml Fekete Cabernet Franc válogatás 2011
Elkészítése:
- A gyümölcsöt összeforralom a borral és a cukorral.
- Addig főzöm, míg az állaga szinte krémszerűen sűrű lesz.
Nem az a lényeg, hogy nagyon bonyolult legyen elkészíteni, hanem az, hogy finom legyen, amikor megeszed.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése