A hét végén gyorsan kellett kenyeret készítenem, ezért a lehető legegyszerűbb megoldás mellett döntöttem. Nem bántam meg.
Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 300 ml víz
- 1 púpos tk só
- 1 ek olaj
- csipet aszokrbinsav (elhagyható)
- 1 tk cukor
- 20 g élesztő
- szezámmag (ízlés szerint)
Elkészítése:
- A hozzávalókból közepesen lágy tésztát dagasztok.
- Hagyom kelni, míg a duplájára dagad.
- A megkelt tésztát megformázom. Én most fonottat készítettem.
- Ismét hagyom kelni. A sütőt előmelegítem 190-200°C-ra.
- A megformázott kenyeret vízzel lepermetezem, és megszórom szezámmaggal.
- A sütőbe teszem 30-40 percre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése