Nálunk ez a sütemény igazi klasszikusnak számít. Mostanában ugyan nem készítettem, de régebben mindig Mickó mama zöld könyvét vettem elő, hogy a tökéletes receptúra szerint készíthessem el. Á már elég régóta mondogatja, mikor készítek megint vaníliás kiflit. Hát karácsonyra terveztem, de végül nem fért bele a programba, mert sokszor megcsúsztam az előzetes ütemterhez képest, és a lemaradást még így sem sikerült behozni. Még a mai napig sem. Mostanra végre teljesítettem a kérést, és nekiláttam vaníliás kiflit készíteni. Már nem is emlékeztem rá, mennyire egyszerűen elkészíthető, és könnyen kezelhető ez a tészta. Mindenkinek javaslom kipróbálásra! Kezdő konyhatündéreknek kifejezetten ajánlott. Garantált a sikerélmény.
Hozzávalók:
- 140 g vaj
- 1/2 cs sütőpor
- 200 g liszt
- 80 g porcukor
- 1 egész tojás
- 1 vaníliarúd kikapart magja
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítem 180 °C-ra
- A hozzávalókból tésztát gyúrok.
- Kinyújtom ujjnyi vastagságúra
- Kifliket szaggatok, vagy vékonyabbra nyújtott tésztából formázok
- 10-15 perc alatt készre sütöm.
- Még melegen vaníliás porcukorba forgatom a kifliket.
Ha nem fogy el azonnal, akkor sok-sok napig eláll. Mi még nem tudtuk kipróbálni, meddig is bírja. Szilveszterre készült, de mind el is fogyott.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése