2014. december 12., péntek

Luca baba

Végre sikerült egy jeles nap alkalmával időben elkészülnöm az alkalomra szánt finomsággal. A recept egy régebbi módosítása, így inkább kalács, mint kenyértészta, de az ízesítés továbbra is rozmaring. Ezzel a  formázással most próbálkoztam először. Gyermekkoromban az anyukám gyakran vett ilyen alakú péksüteményt, de eddig még soha nem próbáltam meg reprodukálni. Én lepődtem meg a legjobban, mikor elsőre sikerült. Mivel egy kedves barátunk velünk töltötte az este egy részét, ezért rögtön friss melegen meg is kóstoltuk a kalácskákat. Borozgatás, sörözgetés és egy jó beszélgetés mellé tökéletes.




Hozzávalók:

  • 600 g liszt
  • 300 ml tej
  • 70 ml víz
  • 2 tk só
  • 20 g élesztő
  • 1 csipet aszkorbinsav
  • 1 marék felaprított rozmaring levél
Elkészítése:
  1. A hozzávalókból közepesen lágy tésztát dagasztok.
  2. Duplájára kelesztem
  3. Formázom
  4. Ismételten kelesztem, addig a sütőt előmelegítem 180°C-ra
  5. 15-20 perc alatt készre sütöm.











Ez itt H keze munkája.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése