2014. szeptember 3., szerda

Lecsó, ahogyan Z is szereti...

Az idén eddig még nem készült a konyhámban lecsó. Ez felettébb különös, mivel Á is és én is nagyon szeretjük. Most azonban komolyabb mennyiségű paradicsom, illetve paprika halmozódott fel otthon, amit csak nyers formában már nem tudtunk elpusztítani. Nosza, itt a lehetőség egy rég várt lecsóra! Volt segítségem is, mivel ehhez az ételhez elég sokat kell darabolni és szeletelni, előtte pedig mosni, tisztogatni. Ez utóbbi feladatra H önként jelentkezett, így a paradicsomok és paprikák tisztításának alaposságát még a Népegészségügyi Intézet sem igazán kérdőjelezhette volna meg.




Hozzávalók:
  • 1 kg paradicsom
  • 1/2 kg paprika
  • 150 g házi sonka
  • 4-5 szál újhagyma
  • 4-5 tojás
Elkészítése:

  1. Megmosom, és felaprítom a paradicsomot, paprikát és a hagymát.
  2. Kicsi kockákra vágom a sonkát, majd lepirítom.
  3. Hozzáadom a hagymát, üvegesre párolom.
  4. Jöhet a paradicsom, és a paprika. Alaposan összefőzöm.
  5. A rotyogó zöldségek közé keverem a feltört tojásokat.
  6. Szükség szerint sózom.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése