Hozzávalók omlós linzer / pate sablée :
- 200 g vaj
- 250 g liszt
- 100 g porcukor
- 2 tojássárgája
Elkészítése:
- A hozzávalókból tésztát gyúrok,
- Fél órára a hűtőbe teszem dermedni.
- Kibélelek a tésztával egy kivehető aljú, vagy egy kapcsos tortaformát
- 15-20 perc alatt 175°C-on vakra sütöm.
Hozzávalók /krém/
- 500 ml tej
- 3 tojás
- 70 g liszt, vagy 40 g keményítő
- 100 g cukor
- 1 rúd vanília
Elkészítése
- A tojást a cukorral és a keményítővel kikeverem
- A kikevert tojásokat összevegyítem a tejjel és a felvágott vaníliarúddal
- Addig főzöm, míg lágy pudingszerűre sűrűsödik / éppen felforr
Összeállítás:
- A tésztakosárba halmozom a vaníliakrémet, majd a tetején elhelyezem a gyümölcsöket.
- Átengedem az egészet a minőségellenőröknek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése