H kifejezett levesrajongó. Leginkább a gyümölcsleveseket kedveli. Képes arra, hogy délelőtt, ebédre, és még uzsonnára is egyen egy kis gyümölcslevest. A baracklevessel először akkor találkoztam, mikor Á-val komolyabban megismerkedtünk, és - ha jól emlékszem - anyukája megkínált vele. Akkor hallottam életemben először arról, hogy barackból is lehet levest készíteni. Nálunk addig a cseresznye, és a meggy volt a fő levesforrás. Megkóstoltam. Az ízesítése és elkészítési módja teljesen más volt, mint amit megszoktam.Az ízek harmóniája, a leves frissessége magával ragadó volt. El kellett kérnem a receptjét. Kiderült, hogy a forrás - a már itt is emlegetett - Mickó mama, aki szívesen megosztotta velem a családi kedvenc elkészítésének titkát.
Hozzávalók:
- 5-6 szem őszibarack
- 3 tojás
- 1 citrom
- 1 rúd vanília
- cukor
Elkészítése
- A barackokat és a citromot meghámozom, szeletelem, felforralom
- Hozzáadom a félbevágott vaníliát
- A tojásokat ízlés szerinti mennyiségű /nekem 2-3 ek/ cukorral habosra keverem
- A felforrt leves alatt a lángot elzásom, és elkezdem a tojások hőkiegyenlítését apránként, hogy a fehérje ne ugorjon össze.
- A hőkiegyenlített /meleg/ tojásos keveréket visszaöntöm a levesbe.
- Kihűtöm, citromfűvel, vagy mentával díszítve tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése