Csütörtökön otthon voltam, mivel H beteg volt, Á elutazott, anya pedig a legfiatalabb unokáját szeretgette a messzi nagyfaluban. Így miután Z-t elvittük a gyermekmegőrző intézménybe (ovi), H-val tettünk egy bevásárló sétát a városban. Ő futóbringával, én gyalog. Jó kis kört csináltunk útba ejtve egy jó kis zöldségest, és a kedvenc hentesünket is. Az utóbbi helyen úgy néz ki sikerrel jártunk a halbeszerzés küldetésében is. De erről majd később. Szóval vettünk csirkemellet, újkrumplit, H letesztelte a sárgabarackot, és vettünk még gyönyörű apró szemű, sötétbordó epreket is. Ezen utóbbiak sorsáról a következő bejegyzésben. Szóval ennyi kalandozás után hazajöttünk, leszüreteltük a bébi spenótot, és ebédet készítettünk.
Hozzávalók sült csirkemell:
- egy kicsontozott csirkemell
- 4 kakukkfű ágacska
- 1 fej új fokhagyma
- bio húsleveskocka
- törött paprika
Elkészítése:
- A leveskockát feloldom meleg vízben
- A húst megszórom a törött paprikával, kakukkfűvel
- A fokhagyma tetejét levágom, vágott felével lefelé a serpenyőbe teszem.
- Az összes hozzávalót serpenyőbe teszem, lefedem
- A folyadék forrásától számított 20-25 perc alatt elkészítem, utolsó 5-6 perc fedő nélkül.
Hozzávalók spenótos újkrumpli:
- 25-30 dkg apró szemű újburgonya
- 2 marék bébi spenót
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só
- vaj
Elkészítése:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése