2014. június 10., kedd

Spenótos újkrumpli

Csütörtökön otthon voltam, mivel H beteg volt, Á elutazott, anya pedig a legfiatalabb unokáját szeretgette a messzi nagyfaluban. Így miután Z-t elvittük a gyermekmegőrző intézménybe (ovi), H-val tettünk egy bevásárló sétát a városban. Ő futóbringával, én gyalog. Jó kis kört csináltunk útba ejtve egy jó kis zöldségest, és a kedvenc hentesünket is. Az utóbbi helyen úgy néz ki sikerrel jártunk a halbeszerzés küldetésében is. De erről majd később. Szóval vettünk csirkemellet, újkrumplit, H letesztelte a sárgabarackot, és vettünk még gyönyörű apró szemű, sötétbordó epreket is. Ezen utóbbiak sorsáról a következő bejegyzésben. Szóval ennyi kalandozás után hazajöttünk, leszüreteltük a bébi spenótot, és ebédet készítettünk.




Hozzávalók sült csirkemell:
  • egy kicsontozott csirkemell
  • 4 kakukkfű ágacska
  • 1 fej új fokhagyma
  • bio húsleveskocka
  • törött paprika
Elkészítése:
  1. A leveskockát feloldom meleg vízben
  2. A húst megszórom a törött paprikával, kakukkfűvel
  3. A fokhagyma tetejét levágom, vágott felével lefelé  a serpenyőbe teszem.
  4. Az összes hozzávalót serpenyőbe teszem, lefedem
  5. A folyadék forrásától számított 20-25 perc alatt elkészítem, utolsó 5-6 perc fedő nélkül.
Hozzávalók spenótos újkrumpli:
  • 25-30 dkg apró szemű újburgonya
  • 2 marék bébi spenót
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • vaj
Elkészítése:
  1. A megmosott újkrumplikat sós vízben megfőzöm.
  2. A krumplikat feldarabolom
  3. Vajon megpirítom a burgonyákat az összenyomott fokhagymával
  4. Amikor a burgonya színt kapott, rádobom a spenótot, megfonnyasztom.









H imádta, a spenót kivételével. "A zöldet nem kérem!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése