2014. június 16., hétfő

Cseresznyeleves

H imádja a leveseket, de legjobban a gyümölcslevesek ízlenek neki. Bármilyen gyümölcs jöhet. Reggelire, ebédre, és még tegnap vacsorára is gyümölcslevest kért. Ez most a cseresznyeszezon, így jön Mickó mama cseresznyelevese.






Hozzávalók:

  • 250 g cseresznye
  • 3 db tojás
  • 1 rúd vanília
  • 1 citrom
  • cukor ízlés szerint


Elkészítése:
  1. A cseresznyét megmosom, kimagozom.
  2. Felteszem főni a vaníliával, és a meghámozott, felszeletelt citrommal.
  3. A tojásokat cukorral kikeverem.
  4. Amikor a leves már 5-6 perce forr, elzárom alatta a tűzhelyet.
  5. A meleg levest elkezdem apránként, a kikevert tojásokhoz adagolni folyamatos kevergetés közben.
  6. Amikor a leves 1/3-át átmertem, a tojásos keveréket beleöntöm a levesbe.
  7. Kihűtöm, hidegen tálalom.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése