2014. május 29., csütörtök

Á névnapi falatkái

Kicsit megint összecsaptak a fejem fölött azok a bizonyos hullámok, így nem sok időm maradt újabb bejegyzések írására. Kedden azonban a szokásos reggeli telefon arról, hogy Á sikeresen leszállította a szaporulatot a megőrzőkbe, és a gyermekek jókedvűen mentek játszani, én pedig beérhettem időben az irodába, egy kicsit más fordulatot vett. A helyzetjelentés után Á megkérdezte, hogy holnapra tudnék-e némi finomságot gyártani 13-15 fő részére. Egy kicsit gondolkodóba estem, miért is szeretne az én egyetlenem hirtelen elemózsiát vinni a munkatársainak, de azért viszonylag gyorsan kapcsoltam: névnapja lesz. Hirtelen felindulásból igent mondtam. Nem igazán számoltam azzal, hogy egyéb betervezett elfoglaltságaim is vannak már egész héten a délutánokra, a bal kezem éppen nem a legjobban funkcionál, én pedig nem bírom ki, hogy bedagasszak egy dupla adag pogácsát és kész. 
Azért sikerült megoldani a feladatot, bár a vége már szerda reggelre maradt, mert semmi kedvem nem volt este tíz után még krémet készíteni, és muffint sütni.

Rozmaringos ropogós


Hozzávalók:
  • 500 g fehérliszt
  • 300 ml langyos víz
  • 2 tk só
  • 1 kk cukor
  • 2 ek olaj
  • 20 g élesztő
  • 1 marék rozmaringlevél összevágva
Elkészítése:
  1. A hozzávalókból ruganyos tésztát dagasztok
  2. Hagyom a duplájára kelni.
  3. Kinyújtom a tésztát 5-6 mm vastagságúra
  4. 10 cm hosszú és 6-8 mm széles csíkokat vágok
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire, vagy sütőlapra teszem
  6. 175°C 10-12 perc.













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése