2017. augusztus 24., csütörtök

Túrótorta

Anya megkért, hogy készítsek a baráti vacsorájukra süteményt. Á a napokban említette, milyen régen ettünk utoljára túrótortát, így, mikor anya feldobta a labdát, rögtön ez jutott eszembe. Ebből a tortából nem biztos, hogy túl sokat fogunk enni de remélem azért visszajelzést fogunk kapni.



A recept elég régen került a birtokomba, és azóta némi testre szabáson is keresztül ment, De még mindig a család kedvencei közé  tartozik. Friss barackkal pedig felülmúlhatatlan.


Hozzávalók (tészta):
  • 250 g liszt
  • 150 g vaj
  • 60 g cukor
  • 1 egész tojás
  • 1 cs sütőpor
  • 1 ek rum
  • csipet só
  • őszibarack, sárgabarack (befőtt vagy friss) felszeletelve

    Elkészítése:
    1. A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrok.
    2. A tésztával kibélelek egy 26-28 cm átmérőjű csatos tortaformát
    3. Az összevágott gyümölcsöt a forma alján eloszlatom
    4. A tortaformát hűtőbe teszem
    Hozzávalók:
    • 500 g túró
    • 70 g cukor
    • 3 tojás sárgája
    • 1 cs vaníliapuding (1 és 1/2  ek kukoricakeményítő)
    • 1 vaníliarúd kikapart magja

    Elkészítése:
    1. A sütőt előmelegítem 160 °C-ra
    2. A hozzávalókat robotgéppel összekeverem, majd a tortaformába öntöm.
    3. 40-45 percig sütöm
    Hab:
    1. A tojások fehérjét 75 g cukorral kemény habbá verem.
    2. A sütőben megszilárdult túrós masszán egyenletesen elterítem.
    3. A sütő hőmérsékletét 150°C-ra csökkentem, a habbal még 15 percig sütöm.
    4. Hidegen tálalom.







    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése