Anya megkért, hogy készítsek a baráti vacsorájukra süteményt. Á a napokban említette, milyen régen ettünk utoljára túrótortát, így, mikor anya feldobta a labdát, rögtön ez jutott eszembe. Ebből a tortából nem biztos, hogy túl sokat fogunk enni de remélem azért visszajelzést fogunk kapni.
A recept elég régen került a birtokomba, és azóta némi testre szabáson is keresztül ment, De még mindig a család kedvencei közé tartozik. Friss barackkal pedig felülmúlhatatlan.
A recept elég régen került a birtokomba, és azóta némi testre szabáson is keresztül ment, De még mindig a család kedvencei közé tartozik. Friss barackkal pedig felülmúlhatatlan.
Hozzávalók (tészta):
- 250 g liszt
- 150 g vaj
- 60 g cukor
- 1 egész tojás
- 1 cs sütőpor
- 1 ek rum
- csipet só
- őszibarack, sárgabarack (befőtt vagy friss) felszeletelve
Elkészítése:
- A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrok.
- A tésztával kibélelek egy 26-28 cm átmérőjű csatos tortaformát
- Az összevágott gyümölcsöt a forma alján eloszlatom
- A tortaformát hűtőbe teszem
Hozzávalók:
- 500 g túró
- 70 g cukor
- 3 tojás sárgája
- 1 cs vaníliapuding (1 és 1/2 ek kukoricakeményítő)
- 1 vaníliarúd kikapart magja
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítem 160 °C-ra
- A hozzávalókat robotgéppel összekeverem, majd a tortaformába öntöm.
- 40-45 percig sütöm
Hab:
- A tojások fehérjét 75 g cukorral kemény habbá verem.
- A sütőben megszilárdult túrós masszán egyenletesen elterítem.
- A sütő hőmérsékletét 150°C-ra csökkentem, a habbal még 15 percig sütöm.
- Hidegen tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése