2016. július 11., hétfő

Nyári torta

Mostanában már igazán kitört a nyár. Meleg van. Ennek ellenére nem szívesen mondunk le ilyenkor sem egy-egy finom krémes sütiről, a sütőt azonban egyáltalán nincs kedvem bekapcsolni. Ennél melegebbet már nem szeretnénk az otthonunkban. 
Nálunk ekkor jönnek a sütés nélküli, igazi nyári torták. És mivel itt a sárgabarack szezonja...





Hozzávalók (kekszes alap):

  • 200 g keksz (én most vajas kekszet használtam, de csak rajtunk múlik)
  • 75 g szoba hőmérsékletű vaj
krém:
  • 750 g mascarpone
  • 200 g fehér csokoládé megolvasztva
  • 100 ml tejszín
  • 250 ml natúr joghurt
  • 1 ek. sötétbarna nádcukor
  • 500 g sárgabarack megtisztítva, összevágva
máz:
  • 200 ml friss sárgabarack lekvár
  • 1 ek gyümölcspektin

Elkészítése:
  1. A kekszet összetöröm, és a vajjal összemorzsolom
  2. Belesimítom a tortaforma aljába, és hűtőbe rakom.
  3. A krém hozzávalóit a gyümölcs kivételével géppel összekeverem
  4. A barackot óvatosan belekeverem
  5. A krémet a tortaformába öntöm, kicsit a pulthoz ütögetve elegyengetem a tetejét, hűtőbe rakom
  6. A lekvárt összeaprítom botmixerrel, majd felforralom, a gyümölcspektint hozzáadom.
  7. A még meleg lekvárt a torta tetejére öntöm.
  8. 3-4 óra hűtés után tálalom.












 











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése