2016. január 28., csütörtök

Forralt bor

Az elmúlt hetekben legalább a hőmérséklet tekintetében igazi tél volt. Otthon egész nap égett a tűz a kandallóban, Forró teát ittunk, és az orrunkat sem igazán dugtuk ki, mert Z is és H is beteg lett. A máskor oly sokat segítő szüleim pedig a harmadik unok társaságát élvezték egy síparadicsomban. Így kénytelen voltan én gondjukat viselni. Valójában még jól is esett egy kicsit otthon lenni. Ami pedig a hideg estéken a legjobb ilyenkor az az igazi házi forralt bor. Jelen esetben azonban nem a klasszikus vörösbor az, mit szóba kerül, hanem egy családi kedvenc, ami szintén Á már többször jó szívvel emlegetett nagymamájától maradt ránk. Azért is tekinthető igazi favoritnak, mert nem a klasszikus fahéj, szegfűszeg, citrusok dicsérete, hanem a nálunk oly közkedvelt vanília diadala.






Hozzávalók: 
  • 500 ml fehérbor 
  • 3 db tojás
  • 1 rúd vanília
  • 3-4 ek cukor
Elkészítés:
  1. A három tojást kikeverem a cukorral.
  2. Felöntöm a borral, és felteszem főni.
  3. Folyamatos keverés mellett hozzáadom a vaníliát, és forrásig hevítem.
  4. Azonnal tálalom











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése